به گزارش خبرنگار مهر، طوفانها به خصوص در اسفند ماه امسال با شدت بی نظیری نسبت به سالیان گذشته ابرکوه را در هم کوبید تا بار دیگر زنگ خطر عدم توجه به منابع طبیعی که به گفته مسئولان یکی از عوامل ایجاد این طوفان ها است باز هم به صدا درآید.
احتمالا سالهای دیگر نیز با روال هایی که برای سرعت بخشیدن به صنعتی شدن شهرستان در پیش گرفته ایم و عدم جبران پوششهای گیاهی از بین رفته، دیگر صدای زنگ خطر در هیاهوی صنعتی شدن به گوش هم نمی رسد.
مسئول ستاد حوادث غیر مترقبه ابرکوه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در پی طوفان شدید مورخ شانزدهم اسفند سال جاری که با سرعت ماکزیمم 122 کیلومتر که با گرد و خاک همراه و در طی سال های اخیر وقوع چنین طوفانی بی سابقه بود خسارات بسیاری به بخش های مختلف شهرستان وارد شد.
بیشترین خسارت متوجه بخش کشاورزی شد/ بیش از 8.5 میلیارد تومان خسارت
جواد شمس افزود: بخش کشاورزی مانند بیشتر اوقات بیشترین خسارت را به خود دید و باغات و گلخانه ها از این طوفان 5.5 میلیارد تومان آسیب دیدند تا مقام اول را در بین خسارات وارده از آن خود سازند.
وی ادامه داد: در بخش زراعت نیز یک و نیم میلیارد تومان به زارعان شهرستان خسارت وارد شد و 960 میلیون تومان هم سهم بخش دام از خسارات طوفان بود.
شمس گفت: قنوات شهرستان نیز از خسارت بینصیب نماندند و طوفان بعد از گذر از شهرستان ابرکوه ردپایی 650 میلیون تومانی از آسیب در این بخش بر جای گذاشت.
وی بيان داشت: در مجموع، بخش کشاورزی از این طوفان که همه ساله حضور خود را به شدت های مختلف و امسال قدرتمندانه تر از قبل به رخ کشاورزان کشید 8 میلیارد و 650 میلیون تومان آسیب دید.
دست نوازش طوفان برتأسیسات برق، سایت گورخر و اماکن مسکونی
شمس اظهار داشت: در بخش برق نیز خساراتی به تأسیسات و شبکه توزیع برق در شهرستان وارد شد که طبق برآوردهای اولیه، میزان خسارت به این بخش، 100 میلیون تومان برآورد شده است.
وی ادامه داد: در بخش محیط زیست نیز خساراتی به سایت گورخر پنج انگشت شامل آسیب به کانکس نگهبانی و فنس محوطه وارد شد که 700 میلیون ریال برآورد خسارت شده است.
این مسئول ادامه داد: بنیاد مسکن نیز دچار خسارت هایی در بحث اماکن روستایی و شهری شامل خسارت به منازل مسکونی و افتادن دیوار خانه ها شد که میزان خسارت به این بخش 100 میلیون تومان برآورد شده است.
300 میلیون خسارت هدیه طوفان به منابع طبیعی/ نواحی صنعتی هم در امان نماند
شمس گفت: در بخش منابع طبیعی، علاوه بر خساراتی که به بوستان های بین راهی وارد شد خساراتی جدی نیز به پوشش گیاهی و مراتع وارد شد که کارشناسان میزان آن را 300 میلیون تومان برآورد کرده اند.
وی افزود: طوفان همچنین خساراتی به شهرداری های شهرستان وارد کرد که شامل شکستگی درختان و خسارت به تأسیسات بود که میزان خسارت در حال بررسی است.
شمس ادامه داد: در نواحی صنعتی نیز خسارات بسیاری به کارخانجات احداث شده یا در حال احداث وارد کرد که میزان خسارت طبق برآوردهای اولیه، 500 میلیون تومان برآورد شده است.
ارمغان طوفان در ابرکوه حدود 10 میلیارد تومان است
به گفته این مسئول و بر اساس آمارهایی که به دست این مرکز رسیده است در کل خسارات وارد شده به این شهرستان بر اساس اعلام ستاد حوادث غیر مترقبه 9 میلیارد و 700 میلیون تومان برآورد شده است که تاکنون در ظرف چندساله سابقه نداشته است.
بسیاری از خسارات نیز که به مردم وارد شده است به مسئولان دولتی گزارش نشده است که از جمله آن می توان به ریختن بسیاری از دیوار باغات و مرغداری ها اشاره کرد که اگر این خسارات را نیز به آمار رسمی اضافه کنیم این اعداد احتمالأ به 10 میلیارد تومان نیز می رسد.
خسارتی که دیگر به هیچ عنوان جبران نمی شود
شاید بتوان از ریشه درآمدن درخت پده هارونی از درختان کهنسال ابرکوه را مهمترین یادگار طوفان ذکر کرد که هیچگاه از ذهن مردم بیرون نخواهد رفت.
چنین خساراتی را با هیچ کمک مالی نیز نمی توان جبران کرد و تنها باید به فکر چاره جویی برای کاهش آسیب های ناشی از طوفان های همه ساله بود.
امری که به نظر می رسد بر حسب دردل های همیشگی برخی مسئولان ذیربط، چندان جدی گرفته نشده است.
---------------------
گزارش و عکس: رحیم میرعظیم
نظر شما